Lokale bier- & wijnmerken voor De Geneughten

Wat is er leuker dan een eigen merk in de markt te zetten? Ook als supermarktondernemer is het een leuke tool om jezelf te kunnen onderscheiden in jouw marktgebied. En natuurlijk ten opzichte van de concurrenten uit de buurt! Een merk wat alleen bij jou in de winkel haalbaar is… Dan is nog eens onderscheidende lokale marketing. Zo hebben wij al verschillende supermarktondernemers mogen helpen met het ontwikkelen van hun lokale bier- of wijnmerk; van huisstijl bepaling tot de instore communicatie. We mochten alle stappen doorlopen en het uiteindelijke resultaat op de winkelvloer bewonderen!

Hoe we deze opdrachten hebben aangevlogen:

Huisstijl ontwikkeling

Voordat we aan de slag konden met de uitwerking van bijvoorbeeld het etiket, moest er natuurlijk een huisstijl ontwikkeld worden voor ieder specifiek biertje of wijntje. Mét een lokale touch!

Ontwikkeling geschenkverpakking

Het geven van een biertje of wijntje staat hoog op het lijstje van leuk en makkelijk cadeautje. Daar hoort natuurlijk een toffe geschenkverpakking bij!

Instore communicatie

Een uniek bier- of wijnmerk alleen bij jou in de winkel? Dat moet natuurlijk meer dan voldoende aandacht krijgen op de winkelvloer.

Begin bij het begin:

De huisstijl

De supermarktbranche is een leuke en snel bewegende markt. Het krijgt niet voor niets de naam FMCG (Fast Moving Consumer Goods)… Dit betekent vaak dat de doorlooptijd kort moet zijn. Een interessante uitdaging in het creatieve proces, die we maar al te graag aangaan! Om een goede basis neer te zetten, trappen we de opdracht af met een brainstorm. Uit deze brainstorm komen dan een aantal sfeervoorstellen. Voor de unieke wijn van Plus Wiegmans bijvoorbeeld, hebben we vanuit de brainstorm 4 verschillende voorstellen gemaakt: een historisch, een ludiek, een elegant en een algemeen voorstel. Én allemaal met een lokale touch! De klant heeft hieruit een keuze kunnen maken, welke viel op de meer elegante sfeertje. Na wat finetuning hebben we deze look & feel verder uitgewerkt in het etiket van de wijn en mochten we aan de slag met de verdere stappen in het proces.

Een cadeautje hoort

erbij natuurlijk…

Als cadeautje geeft men al snel een lekker bier- of wijnpakketje. Dan moet het natuurlijk wel leuk verpakt zijn! Samen met onze partner Kopak hebben wij een geschenkverpakking op maat gemaakt voorde diverse lokale bier- en wijnmerken. Zo hebben we bijvoorbeeld voor Jumbo Macleane een Elsterbier ontworpen en de geschenkverpakking ontwikkeld. Belangrijk voor deze verpakking was dat er 2 biertjes én een uniek bierglas in geplaatst konden worden. Hiervoor hebben we een stansmes getekend, opgemaakt en meerdere malen getest. Alles om zeker te weten dat de kwaliteit meer dan voldoende was! Eenmaal geleverd, kregen we binnen 2 weken een herhaalorder van de eerste oplage. De geschenkverpakkingen vlogen de deur uit en waren op dat moment bijna uitverkocht… Het viel dus aardig in de smaak, konden we wel stellen…

Een echte eyecatcher

op de winkelvloer!

Met al het POS-geweld op de winkelvloer van een supermarkt moet je goed je best doen om je te onderscheiden ten opzichte van de rest van de merken. De kleuren, logo’s en actiebuttons vliegen je om de oren! Gelukkig hadden de meeste ondernemers al één van de beste plekjes op hun winkelvloer gereserveerd voor de introductie van hun eigen merk. Winning! Om deze second placement handen en voeten te geven, hebben we een Proteus sleeve op maat opgemaakt. Daarnaast hebben we voor de verschillende merken ook andere gave instore POS materialen mogen opmaken, zoals lifesizers, gangborden en flyers. Alles voor een optimale introductie bij de klanten van de supermarktondernemer!

Iedere keer weer word ik verrast door de diversiteit en creativiteit van the mountain fox! Ze weten het DNA van de klant te vangen in het merk wat ze naar de winkelvloer brengen; van het etiket tot aan de instore POS materialen.

Léon van Reijmersdal

Tussenpersoon @ Detail4Retail & De Geneughten

"

Wil jij ook een uniek lokaal merk introduceren?

We helpen je er graag bij! We gaan praktisch en gedegen aan de slag voor je, zodat jij snel en goed kunt shinen op de winkelvloer. Laat even een berichtje achter in het contactformulier en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met onderstaande gegevens!

T 085 782 1401

E info@themountainfox.nl

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen, we nemen zo spoedig mogelijk contact op!
Oeps, er is iets niet goed gegaan. Probeer het nog eens!

Interesse in een

andere case?

Complete vormgeving & productie van het lokale Winterdorp voor PLUS Ammerlaan

Complete vormgeving & productie van het lokale Winterdorp voor PLUS Ammerlaan

PLUS Ammerlaan in Udenhout wilde graag hun klanten tijdens de feestdagen verblijden met een lokale give-away. Het idee van het Winterdorp was geboren. Wij kregen de vraag of we hiervoor de illustraties, de productie en het POS materiaal wilden ontwikkelen. Maar al te graag natuurlijk! En we zijn erg blij met het eindresultaat…

Website ontwikkeling voor Localty

Website ontwikkeling voor Localty

Voor Localty zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een hedendaagse en passende website voor hun business. Het was belangrijk om de creativiteit van het bedrijf voor zich te laten spreken. Zou dat gelukt zijn?

Huisstijl update voor Tobe Sales

Huisstijl update voor Tobe Sales

De oude huisstijl in een nieuw jassie, dat was de vraag vanuit Tobe Sales. Daar gingen we maar al te graag mee aan de slag! We zijn begonnen met de propositie nog eens goed onder de loep te nemen en daarna de doorvertaling te maken in de huisstijl. Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt?

Lokaal spaarconcept met JBL producten voor Detail4Retail

Lokaal spaarconcept met JBL producten voor Detail4Retail

Detail4Retail is een specialist in spaarconcepten voor de lokale supermarktbranche. Om deze spaarconcepten in de markt te kunnen zetten, moeten er verschillende materialen worden voorbereid. De JBL spaarcampagne was één van de hoogtepunten in het assortiment van Detail4Retail waar wij aan mochten meewerken. We vertellen je er graag meer over!

Een compleet huisstijltraject inclusief marketing & communicatie strategie voor Kopak B.V.

Een compleet huisstijltraject inclusief marketing & communicatie strategie voor Kopak B.V.

Kopak is een specialist op het gebied van direct mailing, grootformaat print en fulfilment die al een flink aantal jaren meedraait. De huisstijl van Kopak stond al een tijdje en was klaar voor een opfrisbeurt. Daarnaast liet de website nog wat te wensen over en moest op verschillende vlakken worden verbeterd. TMF is hier met een frisse blik mee aan de slag gegaan. En op het eindresultaat zijn we best een beetje trots…

Ontwikkeling van op maat gemaakte Ganzenborden voor Local Loyalty Group

Ontwikkeling van op maat gemaakte Ganzenborden voor Local Loyalty Group

Een lokaal Ganzenbord spel, wie wil die nou niet in zijn kast hebben liggen? De Local Loyalty Group heeft dit concept naar de winkelvloer gebracht en ons gevraagd om hier een stijl voor te ontwikkelen. Belangrijk binnen dit concept dat de lokale factoren de hoofdrol spelen. En of we die de hoofdrol hebben gegeven…

Grafische uitwerking van lokale elementen op jute tassen voor Detail4Retail

Grafische uitwerking van lokale elementen op jute tassen voor Detail4Retail

Onze klant Detail4Retail is een specialist in lokale marketingconcepten. Één van de succesvolle concepten zijn de lokale bigshoppers en jute tassen. Om deze te voorzien van een op maat gemaakt (lokaal) design, vliegen ze de hulp van onze vossen in. En dat resultaat is zeker iets om trots op te zijn!