Huisstijl update voor Tobe Sales

Tobe Sales is al een flink aantal jaren een specialist in premium gifts en relatiegeschenken. Bij de oprichting van het bedrijf, ongeveer 34 jaar geleden, is het logo ontwikkeld. En daar is het bij gebleven… De nieuwe commercieel manager vond het tijd om hier een hedendaagse twist aan te geven, zonder de herkenbaarheid van het beeldmerk kwijt te raken. Met deze vraag kwam hij bij ons. En natuurlijk hebben wij hem hierbij geholpen!

Wat hebben we precies voor Tobe Sales gedaan?

Merkbepaling

Als eerste hebben we nog eens de merkpropositie onder de loep genomen. Sluit deze nog aan bij de huidige business en kunnen we hier iets mee?

Logo update

Het logo van Tobe Sales was ongeveer 34 jaar geleden ontwikkeld. Het was tijd om het te voorzien van een nieuw jasje…

Huisstijl uitwerking

Nadat het nieuwe logo was bepaald, konden we aan de slag met de doorvertaling naar de huisstijl; het uitwerken van de visuele onderdelen.

Klopt de Tobe Sales

merkpropositie nog?

Van origine is Tobe Sales een bedrijf wat gespecialiseerd is in promotionele gifts, relatiegeschenken en gepersonaliseerde bedrijfskleding. Dit is nog steeds de corebusiness van het bedrijf, waarin ze wel een slag hebben gemaakt op het vlak van advisering. In basis paste de merkpropositie nog wel bij het bedrijf, alleen mocht er een frisse wind doorheen. Samen met de klant hebben we ervoor gekozen om de tekstuele propositie te laten zoals het is, maar wel een update te geven aan de visuele propositie. Daarmee gingen we met veel liefde en plezier aan de slag!

On to the creative part:

logo update!

Eenmaal duidelijk wat we met de merkpropositie gingen doen, zijn we aan de slag gegaan met het redesign van het logo. Belangrijk hierbij was dat het nieuwe logo, ondanks het nieuwe hedendaagse jasje, wel herkenbaar zou blijven. In onze eerste voorstel ronde hebben we verschillende logo’s uitgewerkt waaruit de klant kon kiezen. Om de commercieel manager van TobeSales nog iets meer te prikkelen, hebben we er ook een creatieve uitspatting toegevoegd. Hierbij was het logo écht helemaal anders opgezet. Gewoon omdat het kan en omdat het leuk is om de klant te verrassen! Na een aantal feedbackpunten en iteraties zijn we uitgekomen bij een gewenst eindresultaat. Klant happy = wij happy!

De doorvertaling in de huisstijl

Een nieuw logo betekent ook nieuwe visuele elementen! We hebben de huisstijl geüpdatet, een nieuw huisstijlhandboek opgemaakt en een aantal huisstijlmaterialen aangepast. Voor deze materialen kun je denken aan de e-mailfooters, het briefpapier en de visitekaartjes. Natuurlijk is de online communicatie ook aan bod gekomen en hebben we de Social media kanalen en de website voorzien van het nieuwe hedendaagse sausje. De commercieel manager van Tobe Sales was erg enthousiast over het eindresultaat en wil wellicht op langere termijn een gehele nieuwe propositie door the mountain fox laten maken. Alles op z’n tijd, maar wij staan al te trappelen om hiermee aan de slag te gaan!

TMF heeft voor ons een nieuwe huisstijl ontworpen en wij zijn enorm tevreden over de samenwerking. Een professioneel en leuk team, een absolute aanrader!

Frank van der Zwam

Commercieel manager @ Tobe Sales

"

Wil je meer weten over deze case van Tobe Sales?

Vragen staat vrij, dus vraag maar raak! We maken graag tijd voor je vrij om meer te vertellen over deze case. Of een andere interessante case. Of onze business. Enfin, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laat in ieder geval even een berichtje achter. Vinden we leuk!

T 085 782 1401

E info@themountainfox.nl

Bedankt! We hebben je bericht ontvangen, we nemen zo spoedig mogelijk contact op!
Oeps, er is iets niet goed gegaan. Probeer het nog eens!

Interesse in een

andere case?

Complete vormgeving & productie van het lokale Winterdorp voor PLUS Ammerlaan

Complete vormgeving & productie van het lokale Winterdorp voor PLUS Ammerlaan

PLUS Ammerlaan in Udenhout wilde graag hun klanten tijdens de feestdagen verblijden met een lokale give-away. Het idee van het Winterdorp was geboren. Wij kregen de vraag of we hiervoor de illustraties, de productie en het POS materiaal wilden ontwikkelen. Maar al te graag natuurlijk! En we zijn erg blij met het eindresultaat…

Website ontwikkeling voor Localty

Website ontwikkeling voor Localty

Voor Localty zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een hedendaagse en passende website voor hun business. Het was belangrijk om de creativiteit van het bedrijf voor zich te laten spreken. Zou dat gelukt zijn?

Lokale bier- & wijnmerken voor De Geneughten

Lokale bier- & wijnmerken voor De Geneughten

Voor diverse lokale supermarkten hebben we een eigen bier- of wijnmerk mogen ontwikkelen als lokaal assortiment. Van ontwikkeling van de huisstijl tot aan de presentatie op de winkelvloer; alle stappen hebben we mogen doorlopen. We presenteren een greep uit de leukste opdrachten en nemen je mee in de stappen binnen het proces!

Lokaal spaarconcept met JBL producten voor Detail4Retail

Lokaal spaarconcept met JBL producten voor Detail4Retail

Detail4Retail is een specialist in spaarconcepten voor de lokale supermarktbranche. Om deze spaarconcepten in de markt te kunnen zetten, moeten er verschillende materialen worden voorbereid. De JBL spaarcampagne was één van de hoogtepunten in het assortiment van Detail4Retail waar wij aan mochten meewerken. We vertellen je er graag meer over!

Een compleet huisstijltraject inclusief marketing & communicatie strategie voor Kopak B.V.

Een compleet huisstijltraject inclusief marketing & communicatie strategie voor Kopak B.V.

Kopak is een specialist op het gebied van direct mailing, grootformaat print en fulfilment die al een flink aantal jaren meedraait. De huisstijl van Kopak stond al een tijdje en was klaar voor een opfrisbeurt. Daarnaast liet de website nog wat te wensen over en moest op verschillende vlakken worden verbeterd. TMF is hier met een frisse blik mee aan de slag gegaan. En op het eindresultaat zijn we best een beetje trots…

Ontwikkeling van op maat gemaakte Ganzenborden voor Local Loyalty Group

Ontwikkeling van op maat gemaakte Ganzenborden voor Local Loyalty Group

Een lokaal Ganzenbord spel, wie wil die nou niet in zijn kast hebben liggen? De Local Loyalty Group heeft dit concept naar de winkelvloer gebracht en ons gevraagd om hier een stijl voor te ontwikkelen. Belangrijk binnen dit concept dat de lokale factoren de hoofdrol spelen. En of we die de hoofdrol hebben gegeven…

Grafische uitwerking van lokale elementen op jute tassen voor Detail4Retail

Grafische uitwerking van lokale elementen op jute tassen voor Detail4Retail

Onze klant Detail4Retail is een specialist in lokale marketingconcepten. Één van de succesvolle concepten zijn de lokale bigshoppers en jute tassen. Om deze te voorzien van een op maat gemaakt (lokaal) design, vliegen ze de hulp van onze vossen in. En dat resultaat is zeker iets om trots op te zijn!